Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe coalitie Echt-Susteren is er een met 'links sausje'

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 22:30

Formateur en CDA-voorman Peter Pustjens zegt bewust te hebben geprobeerd om PvdA en GroenLinks bij de nieuwe coalitie in Echt-Susteren te betrekken.

De twee eenmansfracties besloten zich bij de coalitie aan te sluiten, omdat ze genoeg van hun programmapunten terugvinden in het coalitieakkoord. Ze leveren geen wethouder.

Contacten
Pustjens noemt PvdA en GroenLinks twee landelijk belangrijke partijen. "Daarom heb ik er alles aan gedaan om ze in de coalitie op te nemen, ook voor de contacten met de provincie en het Rijk", aldus Pustjens.

Links sausje
Volgens de formateur hebben de twee partijen op sociaal- en milieugebied ook reëele voorstellen gedaan. "We hebben nu een college met een links sausje."

Lees ook: Voor het eerst vrouwelijke wethouder in Echt-Susteren

De nieuwe coalitie bestaat naast CDA, PvdA en GroenLinks uit de lokale partijen Partij Nieuw Echt-Susteren en Democraten Echt-Susteren. Uit die laatste partij komt ook de eerste vrouw als wethouder in Echt-Susteren, in de persoon van Marian Bruijsten.

De coalitie is goed voor 16 van de 23 raadszetels.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen