Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe categorie Limburgse Popprijs

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 15:58

Het jaarlijkse Limburgse Popprijzengala wordt uitgebreid met een nieuwe categorie. Naast de categorieën 'artiest' en 'sector' wordt dit jaar ook een publieksprijs in het leven geroepen.

Dat laat organisator Pop in Limburg weten.

Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijs is een award die wordt toegekend aan Limburgse artiesten en organisaties die een significante bijdrage hebben geleverd aan de popmuzieksector in onze provincie. Liefhebbers kunnen via de website van de Popprijs hun favoriete act, band of organisatie nomineren. Een vakjury kiest vervolgens drie genomineerden.

Naast de juryprijzen wordt er voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt. De shortlist van de vakjury wordt 11 januari bekendgemaakt. Vanaf dan kan tot en met 31 januari worden gestemd. 2021 tot en met zondag 31 januari 2021.

Coronmaatregelen
De awards worden tijdens het Limburgse Popprijzengala uitgereikt. Vanwege de coronamaatregelen is er 4 februari geen publiek welkom in de Muziekgieterij in Maastricht. Enkel genodigden zijn welkom in de Maastrichtse poptempel. Er zijn wel livestreams om de uitreiking van thuis uit te volgen.

2019
In 2019 werd de Limburgse Popprijs geïntroduceerd en voor het eerst uitgereikt. De Reuverse band The Ragtime Rumours won in de categorie 'artiest'. Het samenwerkingsverband Parkstad Popstad streek met de eer in de categorie 'sector'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV