Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe categorie Limburgse Popprijs

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 15:58

Het jaarlijkse Limburgse Popprijzengala wordt uitgebreid met een nieuwe categorie. Naast de categorieën 'artiest' en 'sector' wordt dit jaar ook een publieksprijs in het leven geroepen.

Dat laat organisator Pop in Limburg weten.

Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijs is een award die wordt toegekend aan Limburgse artiesten en organisaties die een significante bijdrage hebben geleverd aan de popmuzieksector in onze provincie. Liefhebbers kunnen via de website van de Popprijs hun favoriete act, band of organisatie nomineren. Een vakjury kiest vervolgens drie genomineerden.

Naast de juryprijzen wordt er voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt. De shortlist van de vakjury wordt 11 januari bekendgemaakt. Vanaf dan kan tot en met 31 januari worden gestemd. 2021 tot en met zondag 31 januari 2021.

Coronmaatregelen
De awards worden tijdens het Limburgse Popprijzengala uitgereikt. Vanwege de coronamaatregelen is er 4 februari geen publiek welkom in de Muziekgieterij in Maastricht. Enkel genodigden zijn welkom in de Maastrichtse poptempel. Er zijn wel livestreams om de uitreiking van thuis uit te volgen.

2019
In 2019 werd de Limburgse Popprijs geïntroduceerd en voor het eerst uitgereikt. De Reuverse band The Ragtime Rumours won in de categorie 'artiest'. Het samenwerkingsverband Parkstad Popstad streek met de eer in de categorie 'sector'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen