Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe cao ziekenhuispersoneel: ruim 8 procent erbij

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 8:05

De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel.

Daarmee lijken verdere acties van de baan.

Lees ook: Ziekenhuizen staken: 'Geen geld voor patiëntenzorg'

Onregelmatigheid
In het akkoord zijn volgens vakbond FNV twee structurele loonsverhogingen afgesproken. Het personeel krijgt er per 1 januari 2020 5 procent bij, per 1 januari 2021 stijgen de lonen nog eens met 3 procent. Ook komt er een hogere onregelmatigheidstoeslag en een eenmalige uitkering over 2019. Verder gaan de leerlingensalarissen en stagevergoedingen omhoog.

Stemmen
FNV Zorg & Welzijn spreekt van een 'evenwichtig akkoord met enerzijds structurele loonsverhogingen, maar ook goede resultaten over toeslagen en werk-privébalans.' De leden moeten nog wel stemmen over de deal die volgde na gesprekken die de hele avond en tot diep in de nacht doorliepen.

Looptijd
De looptijd van de nieuwe cao, die geldt voor 200.000 ziekenhuismedewerkers, bedraagt 27 maanden; met terugwerkende kracht van 1 april 2019 tot 1 juli 2021.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen