Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe cao chemieconcern DSM stap dichterbij

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 21:20

Er is een belangrijke stap gezet voor een nieuw cao bij chemieconcern DSM. Inmiddels ligt er een onderhandelingsresultaat op tafel, waar de vakbondsleden uiteindelijk mee in moeten stemmen.

Dit tot grote tevredenheid van de vakbonden FNV en CNV. De Unie is neutraal en vakbond Synergo-vhp is minder te spreken over het voorstel.

Afspraken
Vakbondsbestuurder Hettie Kijzers van FNV is zeer te spreken over het voorstel. Zo gaan de medewerkers er in twee jaar tijd gemiddeld acht procent op vooruit en komt er een minimum uurloon van 14 euro bij DSM. Verder zijn nog afspraken gemaakt voor 'bedrijfs-AOW' , waardoor mensen drie jaar eerder kunnen stoppen met werken. Deze wordt van kracht zodra er een wet voor is, zegt Kijzers.

Lees ook: Nog geen akkoord over nieuwe cao DSM

Jongeren
Daarnaast komen de jongeren er volgens Kijzers ook goed van af en zijn er goede afspraken gemaakt met betrekking tot zwangerschapsverloven. "Verder worden mantelzorgers ook doorbetaald", zegt ze.

Nieuwe cao
Vakbondsleden kunnen hun stem nu laten gelden. De oude cao van de chemiereus verloopt op 31 maart. Kijzers verwacht dat, als alles volgens planning verloopt, de nieuwe cao 1 april in kan gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen