Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe cao chemieconcern DSM stap dichterbij

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 21:20

Er is een belangrijke stap gezet voor een nieuw cao bij chemieconcern DSM. Inmiddels ligt er een onderhandelingsresultaat op tafel, waar de vakbondsleden uiteindelijk mee in moeten stemmen.

Dit tot grote tevredenheid van de vakbonden FNV en CNV. De Unie is neutraal en vakbond Synergo-vhp is minder te spreken over het voorstel.

Afspraken
Vakbondsbestuurder Hettie Kijzers van FNV is zeer te spreken over het voorstel. Zo gaan de medewerkers er in twee jaar tijd gemiddeld acht procent op vooruit en komt er een minimum uurloon van 14 euro bij DSM. Verder zijn nog afspraken gemaakt voor 'bedrijfs-AOW' , waardoor mensen drie jaar eerder kunnen stoppen met werken. Deze wordt van kracht zodra er een wet voor is, zegt Kijzers.

Lees ook: Nog geen akkoord over nieuwe cao DSM

Jongeren
Daarnaast komen de jongeren er volgens Kijzers ook goed van af en zijn er goede afspraken gemaakt met betrekking tot zwangerschapsverloven. "Verder worden mantelzorgers ook doorbetaald", zegt ze.

Nieuwe cao
Vakbondsleden kunnen hun stem nu laten gelden. De oude cao van de chemiereus verloopt op 31 maart. Kijzers verwacht dat, als alles volgens planning verloopt, de nieuwe cao 1 april in kan gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen