Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe cao chemieconcern DSM stap dichterbij

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 21:20

Er is een belangrijke stap gezet voor een nieuw cao bij chemieconcern DSM. Inmiddels ligt er een onderhandelingsresultaat op tafel, waar de vakbondsleden uiteindelijk mee in moeten stemmen.

Dit tot grote tevredenheid van de vakbonden FNV en CNV. De Unie is neutraal en vakbond Synergo-vhp is minder te spreken over het voorstel.

Afspraken
Vakbondsbestuurder Hettie Kijzers van FNV is zeer te spreken over het voorstel. Zo gaan de medewerkers er in twee jaar tijd gemiddeld acht procent op vooruit en komt er een minimum uurloon van 14 euro bij DSM. Verder zijn nog afspraken gemaakt voor 'bedrijfs-AOW' , waardoor mensen drie jaar eerder kunnen stoppen met werken. Deze wordt van kracht zodra er een wet voor is, zegt Kijzers.

Lees ook: Nog geen akkoord over nieuwe cao DSM

Jongeren
Daarnaast komen de jongeren er volgens Kijzers ook goed van af en zijn er goede afspraken gemaakt met betrekking tot zwangerschapsverloven. "Verder worden mantelzorgers ook doorbetaald", zegt ze.

Nieuwe cao
Vakbondsleden kunnen hun stem nu laten gelden. De oude cao van de chemiereus verloopt op 31 maart. Kijzers verwacht dat, als alles volgens planning verloopt, de nieuwe cao 1 april in kan gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen