Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas geïnstalleerd

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 20:09

Ryan Palmen is maandagavond geïnstalleerd als burgemeester van Horst aan de Maas.

Dat gebeurde in een bijzondere raadsvergadering, die om 18:30 uur begon.

Bestuurlijke ervaring
De geboren Heerlenaar en VVD'er was eerder burgemeester van het Brabantse Hilvarenbeek. Tussen 2003 en 2010 was hij wethouder in Simpelveld. Oud-collega's van beide gemeenten woonden zijn installatie bij.

Ambities
Bij zijn aantreden bedankte de 40-jarige Palmen zijn voorgangers en met de woorden "mijn ambities zijn groot en mijn intenties zijn zuiver" hintte hij op wat de inwoners van hem kunnen verwachten.

Betrokkenheid
Palmen zei dat de mensen uit alle zestien kernen van Horst aan de Maas van hem betrokkenheid kunnen verwachten en dat hij veel waarde hecht aan het verbinden van mensen. Ook zei hij nog genoeg plannen met de gemeente te hebben: "Er hangen hele mooie jassen in Horst aan de Maas, maar de kapstok ontbreekt nog."

De komende weken zal de nieuwe burgemeester vooral gebruiken om kennis te maken met de kernen en de inwoners van Horst aan de Maas.

Voorgangers
De vorige burgemeester van Horst aan de Maas was de CDA'er Kees van Rooij, die van 2005 tot 2017 de ambtsketen droeg. Na zijn vertrek werd het burgemeesterschap waargenomen door Ina Leppink-Schuitema, die net als Palmen lid is van de VVD.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen