Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe brug Blitterswijck feestelijk geopend

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 8:31

De nieuwe brug over de Oude Maasarm bij Blitterswijck is maandagochtend rond 6:00 uur feestelijk geopend.

Bij de opening waren zo'n 75 mensen aanwezig. De eerste 200 passanten van de brug kregen een ontbijtje aangeboden.

Nieuwe naam
Tijdens de opening werd ook de naam van de brug bekendgemaakt. Omwonenden konden eerder dit jaar suggesties insturen. De gemeente Venray koos uit de 43 inzendingen uiteindelijk voor 't Veunderke.

't Veunderke verwijst naar een nabijgelegen beek en bruggetje. "De plek achter het pand van Neel Meulenbeld, waar we vroeger beekvisjes en kikkers gingen vangen", omschreef één van de inzenders. Het is afgeleid van het woord vonder en betekent houten loopplank. Deze naam werd meerdere keren ingezonden.

Hoogwater
Het hele weekend was de Ooijenseweg dicht zodat de brug op de doorgaandeweg aangesloten kon worden. De brug zorgt er in de toekomst voor dat Blitterswijck en de omliggende dorpen bereikbaar blijven zodra de Oude Maasarm weer vol stroomt bij hoogwater.

De brug is 132,5 meter lang en biedt een mooi uitzicht op de Oude Maasarm. Het nieuwe natuurgebied is momenteel nog in aanleg, maar wordt straks vrij toegankelijk en biedt volop kansen voor recreatie.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen