Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe brug Blitterswijck feestelijk geopend

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 8:31

De nieuwe brug over de Oude Maasarm bij Blitterswijck is maandagochtend rond 6:00 uur feestelijk geopend.

Bij de opening waren zo'n 75 mensen aanwezig. De eerste 200 passanten van de brug kregen een ontbijtje aangeboden.

Nieuwe naam
Tijdens de opening werd ook de naam van de brug bekendgemaakt. Omwonenden konden eerder dit jaar suggesties insturen. De gemeente Venray koos uit de 43 inzendingen uiteindelijk voor 't Veunderke.

't Veunderke verwijst naar een nabijgelegen beek en bruggetje. "De plek achter het pand van Neel Meulenbeld, waar we vroeger beekvisjes en kikkers gingen vangen", omschreef één van de inzenders. Het is afgeleid van het woord vonder en betekent houten loopplank. Deze naam werd meerdere keren ingezonden.

Hoogwater
Het hele weekend was de Ooijenseweg dicht zodat de brug op de doorgaandeweg aangesloten kon worden. De brug zorgt er in de toekomst voor dat Blitterswijck en de omliggende dorpen bereikbaar blijven zodra de Oude Maasarm weer vol stroomt bij hoogwater.

De brug is 132,5 meter lang en biedt een mooi uitzicht op de Oude Maasarm. Het nieuwe natuurgebied is momenteel nog in aanleg, maar wordt straks vrij toegankelijk en biedt volop kansen voor recreatie.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen