Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe brandbrief over noodweer in Limburg

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 6:31

Limburgse en Brabantse agrarische organisaties hebben nog een brandbrief over de regen- en hagelschade naar staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken gestuurd.

De LLTB en ZLTO dringen aan op het instellen van een onafhankelijke commissie die de exacte omvang van de schade van het noodweer in juni vaststelt.

Verzekerbaar
Die commissie moet dan ook aangeven welke schade wel en welke niet verzekerbaar was. Voor schade die een verzekering niet dekt moet een noodfonds uitkomst bieden, vinden de
boerenorganisaties.

Nationale ramp
Eerder hielden de belangenorganisaties, gesteund door onder meer de provincies Limburg en Brabant en gemeenten in de regio al een, tot dusverre vergeefs, pleidooi om het noodweer in het getroffen gebied uit te roepen tot nationale ramp.

De staatssecretaris voelt daar niets voor, onder meer omdat hij van mening is dat boeren zich via een brede weersverzekering hadden kunnen verzekeren.

Lees ook: 'Verzekeren tegen weerschade onmogelijk'.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van Dam geeft geen geld, maar wil boeren wel helpen
Overbruggingskrediet voor getroffen landbouwers
Tientallen miljoenen schade na noodweer, fruit prullenbak in
'Deel schade noodweer is niet verzekerbaar'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen