Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bolide voor Xavier Maassen: 'Alleen voor de winst'

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 22:37

Xavier Maassen heeft woensdagavond in Maastricht zijn nieuwe Porsche Carrera GT3 gepresenteerd. Over zijn doelstelling is hij duidelijk: "Ik wil echt voor de titel gaan."

In 2014 en 2017 legde hij beslag op het kampioenschap, in 2018 werd Maassen tweede in de eindrangschikking. Nu wil hij in de Porsche Carrera Cup Benelux een gooi doen naar titel nummer drie. "Ik rijd alleen om te winnen, niets anders."

Fel en agressief
De nieuwe auto is een wezenlijk onderdeel van wat voor Maassen een succesformule moet blijken. Ten opzichte van vorig jaar zijn het chassis én het design veranderd. "Dat is lekker fel en agressief. Het ziet er mooi uit, ik ben er echt blij mee", aldus de rijder van DVB Racing.

Zes raceweekenden
De Porsche Carrera Cup Benelux telt zes raceweekenden, waarin telkens twee wedstrijden op het programma staan. Op 4 mei is Spa-Francorchamps het decor van het openingsweekeinde, waarna races in Zolder, Zandvoort, Assen, de Nürburgring én Barcelona op het programma staan. Daarnaast wil Maassen met dezelfde auto 24-uurs-races gaan rijden, onder meer in Zolder.

Top
Waar de ambities duidelijk zijn, wil de coureur zich niet wagen aan een concrete voorspelling. "Ik zit voor mijn gevoel aan mijn top. Fysiek ben ik topfit en ik heb goede mensen om me heen. Maar je moet ook geluk hebben. Één keer malheur betekent dat je direct heel veel punten verliest."

Make-A-Wish
Maassen is bovendien trots op de prominente plek van de stichting Make-A-Wish op de auto. De stichting die wensen van kinderen - en hun families - met een levensbedreigende ziekte laat uitkomen staat met dank aan een aantal sponsoren groot op de zijkanten van de auto. Maassen zal regelmatig met zieke kinderen het circuit op gaan.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen