Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bestuursvoorzitter Laurentius-ziekenhuis

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 15:43

De Raad van Bestuur van het Laurentius-ziekenhuis in Roermond krijgt per 1 juli een nieuwe voorzitter: Luc van den Akker (59).

Hij volgt Marja Weijers op in die functie. Zij gaat per augustus met pensioen.

Ervaring
Van den Akker is op dit moment interim-voorzitter van de Sint Anna Zorggroep in het Brabantse Geldrop. Daarvoor was hij ook tijdelijk lid van de Raad van Bestuur van de Ziekenhuisgroep Twente. Ook op medisch vlak heeft hij de nodige ervaring. Hij was tussen 1998 en 2017 vaatchirurg in het Zuyderland Medisch Centrum.

Vacature
Laurentius heeft nog een vacature in de tweekoppige Raad van Bestuur. Het huidige lid Theo Bos stopt er namelijk per 1 juni mee. Zijn benoemingstermijn zit er dan op. De afgelopen tijd was een onrustige periode in zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Toezicht van het Laurentius-ziekenhuis.

Lees ook: Bestuur ziekenhuis Roermond weer compleet

De vacature moet voor de zomer ingevuld zijn. En daarmee moet de Raad van Bestuur weer op volle sterkte zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten