Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bestuurder voor veelbesproken onderwijskoepel

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 10:40

De veelbesproken onderwijskoepel LVO krijgt een nieuwe interim-bestuurder.

Nico de Vrede is benoemd tot tijdelijk lid van het College van Bestuur, meldt de onderwijskoepel in een persbericht. Hij gaat per direct aan de slag. Uiteindelijk is het de bedoeling om iemand anders te vinden die voor de lange termijn deze plek inneemt.

Eindexamendebacle
Samen met bestuursvoorzitter André Postema en de andere tijdelijke bestuurder Jan Rijkers vormt De Vrede de directie van de scholenkoepel. Rijkers werd afgelopen zomer aangesteld na het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht. Honderden leerlingen bleken daar ten onrechte een diploma te hebben gekregen. Veel toetsen waren namelijk niet voldoende afgerond.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Storm van kritiek
Sindsdien liggen de school én bestuurder Postema zwaar onder vuur. Er is al meerdere malen aangedrongen op zijn vertrek, maar voorlopig wil Postema van geen wijken weten. Daarin wordt hij gesteund door de toezichthouders. Sterker nog: hij werd onlangs herbenoemd. Dat leidde opnieuw tot een storm van kritiek. Onderwijsminister Arie Slob liet vorige week weten absoluut niet blij te zijn met de herbenoeming.

Lees ook: Minister niet blij met herbenoeming na examendebacle

Er lopen nog verschillende onderzoeken naar het debacle en de kwaliteit van onderwijs op de scholen die onder de LVO-paraplu vallen.

Randstad
Interim-bestuurder De Vrede werkt al vele jaren als interim-bestuurder in het onderwijs. Zo werkte hij onlangs een tijd voor het Arcus College in Heerlen. Daardoor was hij jarenlang bestuurder bij verschillende scholen in de Randstad.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen