Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe bestuurder voor veelbesproken onderwijskoepel

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 10:40

De veelbesproken onderwijskoepel LVO krijgt een nieuwe interim-bestuurder.

Nico de Vrede is benoemd tot tijdelijk lid van het College van Bestuur, meldt de onderwijskoepel in een persbericht. Hij gaat per direct aan de slag. Uiteindelijk is het de bedoeling om iemand anders te vinden die voor de lange termijn deze plek inneemt.

Eindexamendebacle
Samen met bestuursvoorzitter André Postema en de andere tijdelijke bestuurder Jan Rijkers vormt De Vrede de directie van de scholenkoepel. Rijkers werd afgelopen zomer aangesteld na het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht. Honderden leerlingen bleken daar ten onrechte een diploma te hebben gekregen. Veel toetsen waren namelijk niet voldoende afgerond.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Storm van kritiek
Sindsdien liggen de school én bestuurder Postema zwaar onder vuur. Er is al meerdere malen aangedrongen op zijn vertrek, maar voorlopig wil Postema van geen wijken weten. Daarin wordt hij gesteund door de toezichthouders. Sterker nog: hij werd onlangs herbenoemd. Dat leidde opnieuw tot een storm van kritiek. Onderwijsminister Arie Slob liet vorige week weten absoluut niet blij te zijn met de herbenoeming.

Lees ook: Minister niet blij met herbenoeming na examendebacle

Er lopen nog verschillende onderzoeken naar het debacle en de kwaliteit van onderwijs op de scholen die onder de LVO-paraplu vallen.

Randstad
Interim-bestuurder De Vrede werkt al vele jaren als interim-bestuurder in het onderwijs. Zo werkte hij onlangs een tijd voor het Arcus College in Heerlen. Daardoor was hij jarenlang bestuurder bij verschillende scholen in de Randstad.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen