Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuwe bestuurder voor veelbesproken onderwijskoepel

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 10:40

De veelbesproken onderwijskoepel LVO krijgt een nieuwe interim-bestuurder.

Nico de Vrede is benoemd tot tijdelijk lid van het College van Bestuur, meldt de onderwijskoepel in een persbericht. Hij gaat per direct aan de slag. Uiteindelijk is het de bedoeling om iemand anders te vinden die voor de lange termijn deze plek inneemt.

Eindexamendebacle
Samen met bestuursvoorzitter André Postema en de andere tijdelijke bestuurder Jan Rijkers vormt De Vrede de directie van de scholenkoepel. Rijkers werd afgelopen zomer aangesteld na het eindexamendebacle op het VMBO Maastricht. Honderden leerlingen bleken daar ten onrechte een diploma te hebben gekregen. Veel toetsen waren namelijk niet voldoende afgerond.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Storm van kritiek
Sindsdien liggen de school én bestuurder Postema zwaar onder vuur. Er is al meerdere malen aangedrongen op zijn vertrek, maar voorlopig wil Postema van geen wijken weten. Daarin wordt hij gesteund door de toezichthouders. Sterker nog: hij werd onlangs herbenoemd. Dat leidde opnieuw tot een storm van kritiek. Onderwijsminister Arie Slob liet vorige week weten absoluut niet blij te zijn met de herbenoeming.

Lees ook: Minister niet blij met herbenoeming na examendebacle

Er lopen nog verschillende onderzoeken naar het debacle en de kwaliteit van onderwijs op de scholen die onder de LVO-paraplu vallen.

Randstad
Interim-bestuurder De Vrede werkt al vele jaren als interim-bestuurder in het onderwijs. Zo werkte hij onlangs een tijd voor het Arcus College in Heerlen. Daardoor was hij jarenlang bestuurder bij verschillende scholen in de Randstad.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen