Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bedrijven naar Chemelot Campus

Geplaatst opwoensdag 7 januari 2015 - 6:48

De Chemelot Campus breidt dit jaar uit met een reeks proeffabrieken en een groter onderzoekscentrum voor Sabic.

Dat bleek dinsdag op de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Chemelot Campus. Ook welkom: tien veelbelovende internationale starters op het gebied van slimme materialen.

Proeffabrieken
Avantium gaat op de campus een nieuwe proeffabriek bouwen voor bioplastics uit plantaardige grondstoffen. DSM bouwt een proeffabriek voor hightech coatings en het Indiase bedrijf Technoforce bouwt een proeffabriek voor chemische scheidingstechnieken. Daarnaast overweegt de Saoedische plasticfabrikant Sabic een grote proeffabriek voor polyprolyleen te bouwen,. Een woordvoerster van Sabic benadrukt in een reactie dat de definitieve beslissing daarover in het hoofdkantoor in Riad nog niet is genomen.

Onderzoek Sabic
Wel gaat Sabic zijn onderzoeksactiviteiten op de campus flink uitbreiden. Het bedrijf heeft nu in Geleen een researchcentrum met 130 mensen en dreigt uit zijn jasje te groeien. Daarom investeert het chemiebedrijf een nog onbekend bedrag in de renovatie en uitbreiding van een van de gebouwen op de campus.

Nieuwe materialen
Om veelbelovende technische ondernemers naar Geleen te halen, begint de campus een Startupbootcamp Smart Materials: een soort wedstrijd voor jonge ondernemers uit de hele wereld die met nanomaterialen, biologische kunststoffen of andere slimme materialen bezig zijn. Die starters kunnen hun idee pitchen ofwel voorstellen; denk aan plastic flessen gemaakt van maïs, autobanden van paardenbloem of 3D-geprinte botimplantaten. De tien best beoordeelde ondernemers krijgen geld, kantoorruimte en ondersteuning van experts om hun concept verder uit te werken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bedrijven op Chemelot samen op jacht naar toptalent
Masterplan Chemelot
Masterplan Chemelot: groen, veilig en 5000 nieuwe banen
Limburg: Reorganisatie bij DSM is begrijpelijk
Onderzoekscentrum op Chemelot Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen