Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe baan voor Camiel Eurlings

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 14:27

Camiel Eurlings is benoemd tot directeur bij investeringsmaatschappij Knighthood Capital.

De Valkenburger vervulde al sinds 2018 een adviesfunctie bij het investeringsfonds.

KLM
Eerder stond hij aan het roer bij KLM, waar hij in 2014 vertrok. In de periode tussen 2007 en 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat. Ook was Eurlings enkele jaren lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Mishandeling
Zijn vertrek bij het IOC was min of meer gedwongen vanwege de ophef rond zijn persoon na zijn late excuses over het mishandelen van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Hij verontschuldigde zich publiekelijk pas na tweeënhalf jaar zwijgen.

Waardevolle toevoeging
Volgens de voorzitter van de investeringsmaatschappij, James Hogan, is Eurlings een waardevolle toevoeging. "Naast zijn expertise op het vlak van luchtvaart zal zijn ervaring in de samenwerking tussen de overheid en de private sector goed van pas komen in onze projecten."

35 miljard
Hogan was eerder topman van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways. Knighthood Capital heeft vestigingen in Abu Dhabi, Genève en op Malta. Het fonds beschikt over ruim 35 miljard dollar voor toekomstige investeringen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen