Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe baan brengt Frans Weekers naar Antillen

Geplaatst opmaandag 22 september 2014 - 18:14

Oud-staatssecretaris Frans Weekers uit Weert gaat de nieuwe staatkundige structuur van Bonaire, Sint Eustatius en Saba tegen het licht houden.

De VVD'er is benoemd als lid van een vijfkoppige commissie die de drie eilanden gaat onderzoeken. 'Leuk om te doen. Zeker omdat ik wat met de voormalige Antillen heb. Het is een heel ander deel van Nederland', meent Weekers.

Voldoende draagvlakken
Volgens Weekers is hij gevraagd vanwege zijn financieel-economische en fiscale kennis.
Ook speelt mee dat er ook op de drie eilanden draagvlak is voor mijn benoeming, aldus Weekers.

Sinds het opheffen van de Nederlandse Antillen als eigen land in oktober 2010 zijn de eilanden staatkundig een soort bijzondere gemeenten van Nederland.

Onder vuur
Het is de eerste officiële functie van Weekers sinds hij eind januari aftrad als staatssecretaris van Financiën. Hij was zwaar onder vuur komen te liggen vanwege grote problemen met de uitbetaling van toeslagen door de Belastingdienst.

De commissie voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft oud-minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken als voorzitter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Grote kans op Limburgse opvolging Verheijen
Weekers heeft geen trek in Kamerzetel Verheijen
Weekers niet op zoek naar vaste baan als burgemeester
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen