Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe arrestatie drugslab Oirsbeek: drie anderen vrij

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 6:55

De politie heeft opnieuw iemand gearresteerd voor betrokkenheid bij een drugslab in Oirsbeek. Vrijdag zijn er al drie mannen aangehouden. Dit trio is inmiddels weer op vrije voeten.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Landelijk Parket tegenover L1. De vierde verdachte meldde zichzelf bij de politie.

Lees ook: Drie mannen opgepakt bij drugslab Oirsbeek

Huurder gearresteerd
Over de identiteit van deze man wil het parket niets kwijt. Volgens bronnen gaat het om een huurder van één van de appartementen op het terrein aan de Douvenderweg, waar het lab werd aangetroffen. Vrijdag werd een andere huurder, een 34-jarige man, al aangehouden. Ook de 69-jarige eigenaar van de appartementen en diens 34-jarige zoon werden toen gearresteerd.

Dna afgenomen
Nadat de vierde verdachte zich meldde, mocht het eerder aangehouden drietal naar huis. Volgens justitie zijn ze nog altijd verdachten in de zaak: "We hebben dna afgenomen en zijn nog bezig met onderzoek." Serge Weening, advocaat van vader en zoon, laat weten dat het duo blij is met hun vrijlating. "Ze kunnen dit nu achter zich laten."

Ook Joost Antonides, raadsman van de huurder die vrijdag werd gearresteerd, rekent erop dat de zaak voor zijn cliënt klaar is. "Hij is onschuldig, dat zal onderzoek ook uitwijzen. We zien een vervolgbeslissing met vertrouwen tegemoet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen