Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe app voor jonge ondernemers binnensteden

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:25

Er is een app ontwikkeld voor ondernemers die de afgelopen vijf jaar een zaak zijn begonnen in een Limburgse binnenstad.

De app youngretail is een initiatief van stichting Streetwise, MKB Limburg en de provincie en moet dienen als vraagbaak en inspiratiebron voor de jonge ondernemers.

Leerzaam
Volgens Leonie Kuepers van Streetwise kunnen beginnende ondernemers veel van elkaar leren. “Ze hebben aangegeven dat ze graag met elkaar in contact willen komen. Want veel vragen die ze hebben, kunnen andere ondernemers vaak beantwoorden", stelt ze. "Want vaak lopen ze tegen dezelfde problemen aan."

300 ondernemers
De stichting heeft de afgelopen jaren zo’n 300 ondernemers geholpen om een zaak op te starten in de winkelcentra van Parkstad en Sittard-Geleen. “Die ondernemen op een andere manier dan bijvoorbeeld ondernemers die al jaren in de binnenstad zitten”, stelt Kuepers. Ze zijn volgens haar actief op social media en bouwen zo een vaste klantenkring op. Daardoor zijn ze minder afhankelijk van winkelpubliek.

Klik
In traditionele werkgeversorganisaties als MKB Limburg of LWV voelen ze zich vaak niet thuis. “Ze zijn vaak van dezelfde leeftijd en hebben een klik met elkaar”, stelt Kuepers. De eerste vragen zijn inmiddels binnen gekomen via de app. “Ze hebben vragen als: Ik wil ook eten gaan bezorgen. Hoe doe ik dat? Maar ze willen ook bijvoorbeeld graag samen met andere ondernemers evenementen organiseren.”

Concepten
Dat jonge ondernemers elkaar stimuleren en samenwerken is volgens Streetwise ook goed voor de binnensteden. “Concepten gaan minder lang mee. Ze kunnen elkaar helpen om nieuwe concepten te ontwikkelen. Daar worden de winkelcentra ook beter van.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen