Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe app moet helpen bij alzheimerpreventie

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 16:38

Alzheimer Centrum Limburg in Maastricht ontwikkelt een app die dertig procent van het aantal gevallen van dementie moet voorkomen.

Omdat een medicijn tegen dementie waarschijnlijk nog jaren op zich laat wachten, zetten de onderzoekers in Maastricht nu meer in op preventie.

Breincoach
Een gezonde en actieve levensstijl helpt daarbij. Alzheimer Centrum Limburg heeft de afgelopen drie jaar een test ontwikkeld waarmee je je eigen hersengezondheid kunt meten. De nieuwe app Mijn Breincoach moet het mogelijk maken om de test simpel en praktisch te gebruiken.

Tips
Na het downloaden van de app op de mobiele telefoon kan de gebruiker meteen aan de slag. Je doet de test en daarna krijg je een aantal leefstijladviezen en tips, over onder andere voeding, beweging of sociale activiteiten in je buurt.

Vrijdag is in Roermond de aftrap van de campagne Limburg Helpt Onvergetelijk, voor een dementievriendelijkere samenleving.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen