Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe app: Limburg bevrijden vanaf de bank

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 6:00

De provincie Limburg lanceert een app die jongeren het verhaal van de bevrijding van Limburg vertelt.

Het verhaal van de oorlog, de bezetting en de bevrijding moet levend blijven. Dus zul je nieuwe generaties steeds weer dat verhaal moeten vertellen. Het liefst op hun manier. Dat betekent voor de huidige opgroeiende generatie met een app. De provincie Limburg gaf spelontwikkelaar BadDice uit Heerlen de opdracht om zo'n app te ontwikkelen. En die is nu te downloaden.

Video: L1

Bevrijden
Het gaat om een spel waarin je iedere Limburgse gemeente aan de hand van vragen en opdrachten moet bevrijden. Met foto's en geluidsfragmenten wordt de speler langs alle belangrijke gebeurtenissen geleid. "Aan het eind van het spel krijgt de speler een goede indruk van wat zich in die dagen tussen september 1944 en mei 1945 heeft afgespeeld in onze provincie", zegt Ricardo Frederiks van BadDice. Hij is een van de ontwikkelaars van de app.

"Je kunt natuurlijk allerlei evenementen organiseren, maar vergeet niet dat jongeren vooral met hun smartphone bezig zijn, zelfs tijdens de geschiedenisles. Dus dan is zo'n app dé manier om ze een beetje geschiedenis bij te brengen. En vooral in deze coronatijd is geschiedenisles via een app vanaf de bank thuis erg welkom."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen