Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe abortuskliniek in Roermond per direct open

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 6:00

Met ingang van dinsdag opent een nieuwe abortuskliniek in Roermond haar deuren.

De Gynaikon Kliniek zou eigenlijk pas op 2 januari open gaan. Dit gebeurt nu versneld op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Abortusklinieken CASA voorlopig dicht

CASA-kliniek
Maandag is namelijk de tot dan toe enige abortuskliniek in Limburg, de CASA-kliniek in Maastricht, per direct gesloten. De keten van klinieken ging vorige week failliet en de vestiging in Maastricht kon volgens de curator niet langer open blijven.

Acht cliënten
De Gynaikon-kliniek in Roermond helpt dinsdag meteen al de eerste acht cliënten. Voorlopig is de kliniek twee dagen per week open. Vanwege de verwachte grote toeloop wordt dat mogelijk snel uitgebreid naar drie dagen.

De GGD Zuid-Limburg is blij dat Limburg een eigen abortuskliniek behoudt, omdat vrouwen anders hadden moeten uitwijken naar andere provincies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen