Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe abortuskliniek in Roermond per direct open

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 6:00

Met ingang van dinsdag opent een nieuwe abortuskliniek in Roermond haar deuren.

De Gynaikon Kliniek zou eigenlijk pas op 2 januari open gaan. Dit gebeurt nu versneld op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Abortusklinieken CASA voorlopig dicht

CASA-kliniek
Maandag is namelijk de tot dan toe enige abortuskliniek in Limburg, de CASA-kliniek in Maastricht, per direct gesloten. De keten van klinieken ging vorige week failliet en de vestiging in Maastricht kon volgens de curator niet langer open blijven.

Acht cliënten
De Gynaikon-kliniek in Roermond helpt dinsdag meteen al de eerste acht cliënten. Voorlopig is de kliniek twee dagen per week open. Vanwege de verwachte grote toeloop wordt dat mogelijk snel uitgebreid naar drie dagen.

De GGD Zuid-Limburg is blij dat Limburg een eigen abortuskliniek behoudt, omdat vrouwen anders hadden moeten uitwijken naar andere provincies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen