Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe abortuskliniek in Roermond per direct open

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 6:00

Met ingang van dinsdag opent een nieuwe abortuskliniek in Roermond haar deuren.

De Gynaikon Kliniek zou eigenlijk pas op 2 januari open gaan. Dit gebeurt nu versneld op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Abortusklinieken CASA voorlopig dicht

CASA-kliniek
Maandag is namelijk de tot dan toe enige abortuskliniek in Limburg, de CASA-kliniek in Maastricht, per direct gesloten. De keten van klinieken ging vorige week failliet en de vestiging in Maastricht kon volgens de curator niet langer open blijven.

Acht cliënten
De Gynaikon-kliniek in Roermond helpt dinsdag meteen al de eerste acht cliënten. Voorlopig is de kliniek twee dagen per week open. Vanwege de verwachte grote toeloop wordt dat mogelijk snel uitgebreid naar drie dagen.

De GGD Zuid-Limburg is blij dat Limburg een eigen abortuskliniek behoudt, omdat vrouwen anders hadden moeten uitwijken naar andere provincies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen