Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe aanpak hulp in huis

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 6:53

De dorpen Kessel, Kessel- Eik, Koningslust en Meijel beginnen volgend jaar met een nieuwe aanpak van hulp bij het huishouden.

De regie komt meer bij initiatieven in de dorpen te liggen. Bewoners gaan zo zelf bepalen wie hulp krijgt en hoeveel. Alleen wie bezwaar maakt tegen een besluit komt bij de gemeente terecht. De huishoudelijk hulpen komen niet vast in dienst bij de dorpsoverleggen.

Sint Jozef
In Meijel zal zorginstelling Sint Jozef de hulpen aanleveren. "Meijel is een geval apart vanwege de lokale zorginstelling die er actief is", zegt Huub Grammen van het dorpsoverleg. "Het doel is nu om nauw te gaan samenwerken op buurtniveau zodat de arbeidskrachten bij Sint Jozef behouden blijven en de hulpbehoevenden ook met andere zaken geholpen kunnen worden zoals het invullen van belastingpapieren of het deelnemen aan dagbesteding."

ZZP
In Kessel, Kessel-Eik en Koningslust zullen de huishoudelijk hulpen als zzp’ers aan de slag gaan. "Mogelijk ondersteund door een coöperatie", zegt Piet Geurts van de stichting Welzijnsbevordering Inwoners Koningslust. Ze krijgen straks 18 euro per uur voor hun werkzaamheden, iets meer dan de landelijke norm van 16,75. "We willen dat de hulpen fatsoenlijk betaald krijgen", zegt wethouder Raf Janssen.

Andere kernen van de gemeente Peel en Maas kunnen vanaf 2017 bij de nieuwe aanpak aansluiten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Snel dekking WhatsApp in alle kernen Peel en Maas
De Zorggroep zet 250 hulpen op straat
Speciaal politieteam onderzoekt reeks coniferenbranden
Spelletje met alien moet kids gezonder leren eten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen