Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe aanpak hulp in huis

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 6:53

De dorpen Kessel, Kessel- Eik, Koningslust en Meijel beginnen volgend jaar met een nieuwe aanpak van hulp bij het huishouden.

De regie komt meer bij initiatieven in de dorpen te liggen. Bewoners gaan zo zelf bepalen wie hulp krijgt en hoeveel. Alleen wie bezwaar maakt tegen een besluit komt bij de gemeente terecht. De huishoudelijk hulpen komen niet vast in dienst bij de dorpsoverleggen.

Sint Jozef
In Meijel zal zorginstelling Sint Jozef de hulpen aanleveren. "Meijel is een geval apart vanwege de lokale zorginstelling die er actief is", zegt Huub Grammen van het dorpsoverleg. "Het doel is nu om nauw te gaan samenwerken op buurtniveau zodat de arbeidskrachten bij Sint Jozef behouden blijven en de hulpbehoevenden ook met andere zaken geholpen kunnen worden zoals het invullen van belastingpapieren of het deelnemen aan dagbesteding."

ZZP
In Kessel, Kessel-Eik en Koningslust zullen de huishoudelijk hulpen als zzp’ers aan de slag gaan. "Mogelijk ondersteund door een coöperatie", zegt Piet Geurts van de stichting Welzijnsbevordering Inwoners Koningslust. Ze krijgen straks 18 euro per uur voor hun werkzaamheden, iets meer dan de landelijke norm van 16,75. "We willen dat de hulpen fatsoenlijk betaald krijgen", zegt wethouder Raf Janssen.

Andere kernen van de gemeente Peel en Maas kunnen vanaf 2017 bij de nieuwe aanpak aansluiten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Snel dekking WhatsApp in alle kernen Peel en Maas
Speciaal politieteam onderzoekt reeks coniferenbranden
De Zorggroep zet 250 hulpen op straat
Zorg, thuiszorg, huishoudelijke hulp
Tijdelijke stop huishoudelijke hulp vanwege corona
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen