Zuid-Limburg soepeler met regels nieuwbouw

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten gaan de regels voor de bouw van nieuwe woningen tijdelijk versoepelen. Het gaat om een periode van maximaal twee jaar.

Onderzoek VEH: 'Nieuwbouwhuis Maastricht vaak gebrekkig'

Kopers van nieuwbouwwoningen moeten bij de oplevering van hun nieuwe huis scherp letten op fouten en gebreken. Het aantal gebreken steeg vorig jaar fors ten opzichte van de crisisjaren.

Resten uit ijzertijd en middeleeuwen blootgelegd in Weert

In het gebied in Weert waar de nieuwbouwwijk Laarveld moet verrijzen, zijn resten gevonden uit de Ijzertijd en uit de Middeleeuwen.

Plannen voor wijk zonder riolering en waterleiding

In Kerkrade bestaan vergevorderde plannen voor een wijk die niet is aangesloten op de waterleiding en de riolering. Het is de bedoeling dat de bewoners zich opgevangen regenwater gaan hergebruiken.

Groen licht voor omstreden bouwplan Hart van Mook

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft groen licht gegeven voor het omstreden bouwplan Hart van Mook.

Bergen haalt streep door groot aantal bouwplannen

De gemeente Bergen zet het mes in de plannen voor nieuwe woningen. Door vergrijzing en bevolkingskrimp moeten de nieuwbouwplannen van 125 huizen van tafel geveegd worden.

Woonpunt geeft fout bij schimmelwoningen Heerlen toe

Woningbouwvereniging Woonpunt heeft een aantal nieuwe woningen in Heerlen te snel opgeleverd.

Video: schimmel in vernieuwde woningen Heerlen

Beschimmelde muren en meubels. En dat bij woningen die pas een paar weken zijn opgeleverd. In de Acaciastraat in Heerlen zijn ze er helemaal klaar mee.

Nieuw hart Treebeek geopend

Het nieuwe hart van de Brunssumse wijk Treebeek is officieel opgeleverd.

Verzet tegen bouwplan in Grubbenvorst

Omwonenden van voormalig sportpark D’n Haspel in Grubbenvorst waar 50 nieuwbouwwoningen moeten verrijzen, protesteren tegen dit plan van Horst aan de Maas.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda