Horstplein De Slak Hoensbroek

Leidingdiefstal zorgt voor gevaar in Hoensbroekse sloopwijk

Bewoners van de Hoensbroekse wijk De Slak worden gevraagd alert te zijn op inbraken in leegstaande woningen in de buurt.

nieuwbouw project woning woningen bouwen woningmarkt (stock)
Onno Hoes: 'Nieuwbouw moet goedkoper'

De bouw moet heel hard gaan nadenken over goedkopere bouwmethoden. Veel mensen kunnen anders straks geen nieuwbouwwoning meer betalen.

Protest tegen komst Maastrichtse villa's in Ravelijn (juli 2018)
Toestemming voor bouw Maastrichtse villa's ondanks protest

De bouw van twaalf villa's in de Maastrichtse wijk Ravelijn gaat, ondanks de protesten van buurtbewoners, door.

Nieuw station Heerlen na 7 jaar geopend

Na zeven jaar nieuwbouw en verbouwen is maandagmorgen het centraal station van Heerlen weer open gegaan voor publiek.

Zuid-Limburg soepeler met regels nieuwbouw

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten gaan de regels voor de bouw van nieuwe woningen tijdelijk versoepelen. Het gaat om een periode van maximaal twee jaar.

Onderzoek VEH: 'Nieuwbouwhuis Maastricht vaak gebrekkig'

Kopers van nieuwbouwwoningen moeten bij de oplevering van hun nieuwe huis scherp letten op fouten en gebreken. Het aantal gebreken steeg vorig jaar fors ten opzichte van de crisisjaren.

Resten uit ijzertijd en middeleeuwen blootgelegd in Weert

In het gebied in Weert waar de nieuwbouwwijk Laarveld moet verrijzen, zijn resten gevonden uit de Ijzertijd en uit de Middeleeuwen.

Plannen voor wijk zonder riolering en waterleiding

In Kerkrade bestaan vergevorderde plannen voor een wijk die niet is aangesloten op de waterleiding en de riolering. Het is de bedoeling dat de bewoners zich opgevangen regenwater gaan hergebruiken.

Groen licht voor omstreden bouwplan Hart van Mook

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft groen licht gegeven voor het omstreden bouwplan Hart van Mook.

Bergen haalt streep door groot aantal bouwplannen

De gemeente Bergen zet het mes in de plannen voor nieuwe woningen. Door vergrijzing en bevolkingskrimp moeten de nieuwbouwplannen van 125 huizen van tafel geveegd worden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten