Onderzoek VEH: 'Nieuwbouwhuis Maastricht vaak gebrekkig'

Kopers van nieuwbouwwoningen moeten bij de oplevering van hun nieuwe huis scherp letten op fouten en gebreken. Het aantal gebreken steeg vorig jaar fors ten opzichte van de crisisjaren.

Resten uit ijzertijd en middeleeuwen blootgelegd in Weert

In het gebied in Weert waar de nieuwbouwwijk Laarveld moet verrijzen, zijn resten gevonden uit de Ijzertijd en uit de Middeleeuwen.

Plannen voor wijk zonder riolering en waterleiding

In Kerkrade bestaan vergevorderde plannen voor een wijk die niet is aangesloten op de waterleiding en de riolering. Het is de bedoeling dat de bewoners zich opgevangen regenwater gaan hergebruiken.

Groen licht voor omstreden bouwplan Hart van Mook

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft groen licht gegeven voor het omstreden bouwplan Hart van Mook.

Bergen haalt streep door groot aantal bouwplannen

De gemeente Bergen zet het mes in de plannen voor nieuwe woningen. Door vergrijzing en bevolkingskrimp moeten de nieuwbouwplannen van 125 huizen van tafel geveegd worden.

Woonpunt geeft fout bij schimmelwoningen Heerlen toe

Woningbouwvereniging Woonpunt heeft een aantal nieuwe woningen in Heerlen te snel opgeleverd.

Video: schimmel in vernieuwde woningen Heerlen

Beschimmelde muren en meubels. En dat bij woningen die pas een paar weken zijn opgeleverd. In de Acaciastraat in Heerlen zijn ze er helemaal klaar mee.

Nieuw hart Treebeek geopend

Het nieuwe hart van de Brunssumse wijk Treebeek is officieel opgeleverd.

Verzet tegen bouwplan in Grubbenvorst

Omwonenden van voormalig sportpark D’n Haspel in Grubbenvorst waar 50 nieuwbouwwoningen moeten verrijzen, protesteren tegen dit plan van Horst aan de Maas.

Opnieuw rem op woningbouw in Maastricht

Maastricht zet opnieuw flink het mes in bestaande woningbouwplannen.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden