Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw wielerevenement Nous Ventoux

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 5:59

Na Alpe D’huZes komt er een nieuw fietsevenement voor een goed doel. Op 20 juni is de eerste Nederlandse editie van Nous Ventoux. De deelnemers fietsen de roemruchte Mont Ventoux op.

Er is plek voor 750 fietsers die de 21 kilometer lange berg kunnen beklimmen. De opbrengst gaat naar vier goede doelen. Metakids haalt geld op voor onderzoek naar ernstige ziektes, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) doet datzelfde voor onderzoek naar taaislijmziekte, verder het Kankeronderzoekfonds Limburg en de Johan Cruyff Foundation. De inschrijving start vrijdag en de kosten bedragen 150 euro per persoon.(daarvan gaat 35 euro naar het goede doel)

Eerste deelnemer
Heerlenaar Giel Paas (64) gaat zich als eerste inschrijven. Hij is zelf ziek (beenmergkanker) en wil graag iets doen voor een goed doel. Een paar jaar geleden stond hij op het punt de Mont Ventoux voor de eerste keer op te gaan fietsen, maar net op dat moment werd hij ziek. "Ik heb een bucketlist gemaakt en daar staat onder andere op dat ik deze berg wil beklimmen. De Mont Ventoux heeft natuurlijk een roemruchte historie mede door het overlijden van Tommy Simpson", vertelt Paas, die vrijdag ook bij de presentatie van het evenement in Kasteel Hoensbroek aanwezig zal zijn.

Video: L1

Opbrengst
De organisatie wil minimaal 100.000 euro ophalen voor de goede doelen. Het evenement wordt overigens vanuit België al jaren georganiseerd en krijgt nu dus ook een Nederlandse variant. ‘De datum (20 juni) is dezelfde, alleen rijden we vanuit een andere kant de Mont Ventoux op dan de Belgische deelnemers,’ aldus de organisatie, die het vooral laagdrempelig wil houden. Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten