Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw wielerevenement Nous Ventoux

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 5:59

Na Alpe D’huZes komt er een nieuw fietsevenement voor een goed doel. Op 20 juni is de eerste Nederlandse editie van Nous Ventoux. De deelnemers fietsen de roemruchte Mont Ventoux op.

Er is plek voor 750 fietsers die de 21 kilometer lange berg kunnen beklimmen. De opbrengst gaat naar vier goede doelen. Metakids haalt geld op voor onderzoek naar ernstige ziektes, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) doet datzelfde voor onderzoek naar taaislijmziekte, verder het Kankeronderzoekfonds Limburg en de Johan Cruyff Foundation. De inschrijving start vrijdag en de kosten bedragen 150 euro per persoon.(daarvan gaat 35 euro naar het goede doel)

Eerste deelnemer
Heerlenaar Giel Paas (64) gaat zich als eerste inschrijven. Hij is zelf ziek (beenmergkanker) en wil graag iets doen voor een goed doel. Een paar jaar geleden stond hij op het punt de Mont Ventoux voor de eerste keer op te gaan fietsen, maar net op dat moment werd hij ziek. "Ik heb een bucketlist gemaakt en daar staat onder andere op dat ik deze berg wil beklimmen. De Mont Ventoux heeft natuurlijk een roemruchte historie mede door het overlijden van Tommy Simpson", vertelt Paas, die vrijdag ook bij de presentatie van het evenement in Kasteel Hoensbroek aanwezig zal zijn.

Video: L1

Opbrengst
De organisatie wil minimaal 100.000 euro ophalen voor de goede doelen. Het evenement wordt overigens vanuit België al jaren georganiseerd en krijgt nu dus ook een Nederlandse variant. ‘De datum (20 juni) is dezelfde, alleen rijden we vanuit een andere kant de Mont Ventoux op dan de Belgische deelnemers,’ aldus de organisatie, die het vooral laagdrempelig wil houden. Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen