Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw: Virtueel wandelen rondom de Sint-Pietersberg

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 19:43

Vanuit je luie stoel een virtuele wandeling maken door de natuur rond de Sint-Pietersberg in Maastricht? Dat kan vanaf donderdag met Google Street View.

Natuurmonumenten en Google hebben samen 19 Nederlandse natuurgebieden digitaal in kaart gebracht. De Sint-Pietersberg is er daar één van.

Vastgelegd
Vrijwilligers hebben de natuurgebieden vastgelegd met de speciale 'Trekker'. Deze draagbare camera heeft maar liefst vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden, waarmee je virtueel door de natuur kunt 'lopen'.

Natuurmonumenten wil zo reclame maken voor de natuurgebieden en tegelijk ook mensen die bijvoorbeeld gehandicapt zijn de kans geven om van de natuur te genieten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Het ontwerp voor de trap in de ENCI-groeve
Eerste stappen voor ENCI-trap gezet
Oehoe
Jonge oehoes op Sint-Pietersberg gewogen en geringd
Gezocht: boswachters voor Sint Pietersberg
Stormloop op vacature boswachter Sint Pietersberg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen