Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw: Virtueel wandelen rondom de Sint-Pietersberg

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 19:43

Vanuit je luie stoel een virtuele wandeling maken door de natuur rond de Sint-Pietersberg in Maastricht? Dat kan vanaf donderdag met Google Street View.

Natuurmonumenten en Google hebben samen 19 Nederlandse natuurgebieden digitaal in kaart gebracht. De Sint-Pietersberg is er daar één van.

Vastgelegd
Vrijwilligers hebben de natuurgebieden vastgelegd met de speciale 'Trekker'. Deze draagbare camera heeft maar liefst vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden, waarmee je virtueel door de natuur kunt 'lopen'.

Natuurmonumenten wil zo reclame maken voor de natuurgebieden en tegelijk ook mensen die bijvoorbeeld gehandicapt zijn de kans geven om van de natuur te genieten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Het ontwerp voor de trap in de ENCI-groeve
Eerste stappen voor ENCI-trap gezet
Oehoe
Jonge oehoes op Sint-Pietersberg gewogen en geringd
Gezocht: boswachters voor Sint Pietersberg
Stormloop op vacature boswachter Sint Pietersberg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen