Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw verzet tegen vervroegde openstelling Buitenring

Geplaatst opmaandag 30 oktober 2017 - 22:25

Stop de Buitenring wil zich tot aan de Raad van State verzetten tegen de openstelling van de Buitenring Parkstad bij de Brunssummerheide.

Dat zegt Ger Luit van die organisatie.

Stikstof
De vergunning voor de Buitenring werd in 2015 afgegeven nadat er afspraken waren gemaakt over de compensatie van de hoeveelheid stikstof die werd uitgestoten. Die afspraken werden tot aan de Raad van State bevochten.

Afspraken
Volgens Stop de Buitenring houdt de provincie zich nu niet aan die eerder gemaakte afspraken. Eén van de afspraken was dat de manege aan de rand van de Brunssumerheide zou worden verplaatst. Dat is nog niet gebeurd. De Provincie zegt dat de stikstofuitstoot binnen de normen blijft. Er is maar één rijbaan open en de maximum snelheid is teruggebracht naar 70 kilometer per uur.

Gedogen
Nu de manege sluiten is wat de Provincie betreft een onevenredig zware maatregel. Daarom wordt de situatie maximaal een jaar gedoogd. Drie organisaties zijn het daar niet mee eens. Zowel de Natuur en Milieufederatie Limburg, Stop de Buitenring als de Stichting Behoud Brunssummerheide hebben daarom bezwaar gemaakt tegen de gedoogbeschikking.

Lees ook: Aanpassingen Buitenring drukken stikstofgehalte

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen