Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw veer tussen Kessel en Beesel

Geplaatst opzaterdag 6 december 2014 - 12:52

Het nieuwe veer tussen Kessel en Beesel ligt in de vaart. Vanaf zaterdag vaart de nieuwe boot.

Het veer is een stuk groter en moderner dan het oude veer, dat sinds 1931 op en neer pendelde op de Maas. Er kunnen zo'n 18 in plaats van 12 auto's op het nieuwe veer en het heeft aparte rijstroken voor fietsers en wanderlaars.

Schroeven
Grootste verschil met de oude boot is dat deze met twee schroeven wordt aangedreven. Het oude was een zogenoemd 'kettingveer' en trok zich aan de hand van een ketting in het water naar de overkant.

Zuiniger
Ook is de nieuwe boot zuiniger dan zijn voorganger: door het gebruik van een windturbine, LED-verlichting en een schonere en zuinigere motor. Het veer heeft ongeveer 1,1 miljoen euro gekost. Dat wordt betaald door verschillende Noord-Limburgse gemeenten.

Vervangen
De komende 10 jaar worden ook de vier andere Maasveren in Noord-Limburg vervangen. In 2016 wordt het volgende veer vervangen. Dat wordt waarschijnlijk het veer Broekhuizen – Arcen.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie Noord-Limburgse veerponten uit de vaart
Pont Beesel-Kessel gaat varen tussen Broekhuizen en Arcen
Oudste veerpont van Nederland uit de vaart
Nieuwe veerboot Beesel-Kessel in december in de vaart
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen