Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw veer tussen Kessel en Beesel

Geplaatst opzaterdag 6 december 2014 - 12:52

Het nieuwe veer tussen Kessel en Beesel ligt in de vaart. Vanaf zaterdag vaart de nieuwe boot.

Het veer is een stuk groter en moderner dan het oude veer, dat sinds 1931 op en neer pendelde op de Maas. Er kunnen zo'n 18 in plaats van 12 auto's op het nieuwe veer en het heeft aparte rijstroken voor fietsers en wanderlaars.

Schroeven
Grootste verschil met de oude boot is dat deze met twee schroeven wordt aangedreven. Het oude was een zogenoemd 'kettingveer' en trok zich aan de hand van een ketting in het water naar de overkant.

Zuiniger
Ook is de nieuwe boot zuiniger dan zijn voorganger: door het gebruik van een windturbine, LED-verlichting en een schonere en zuinigere motor. Het veer heeft ongeveer 1,1 miljoen euro gekost. Dat wordt betaald door verschillende Noord-Limburgse gemeenten.

Vervangen
De komende 10 jaar worden ook de vier andere Maasveren in Noord-Limburg vervangen. In 2016 wordt het volgende veer vervangen. Dat wordt waarschijnlijk het veer Broekhuizen – Arcen.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie Noord-Limburgse veerponten uit de vaart
Pont Beesel-Kessel gaat varen tussen Broekhuizen en Arcen
Oudste veerpont van Nederland uit de vaart
Nieuwe veerboot Beesel-Kessel in december in de vaart
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen