Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw strafpunt blijft Roda JC bespaard

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 12:25

Roda JC krijgt toch géén extra punt aftrek. De Kerkraadse voetbalclub ging met succes in beroep tegen een besluit van de licentiecommissie van voetbalbond KNVB.

Die licentiecommissie wilde de club straffen, omdat de handtekening van Roda's toenmalig algemeen directeur Hessel Meijer ontbrak op een bij de KNVB ingediende bankgarantie.

Lees ook: Mogelijk opnieuw straf voor Roda: club in beroep

Begrotingstekort
Die bankgarantie, die op 28 oktober werd afgegeven, was noodzakelijk om het begrotingstekort van de club te kunnen legitimeren. Met die door de ondernemers Roland Hogenelst en Stijn Koster afgegeven garantie kon worden voorkomen dat de proflicentie van de club in het geding kwam.

Dubai
Op dat document was de handtekening van directeur Meijer noodzakelijk. Die handtekening was er niet voor het verstrijken van de deadline, doordat Meijer op dat moment in Dubai was.

Op orde
Enkele uren ná de deadline stond de handtekening van Meijer er alsnog. Die wetenschap is voor de beroepscommissie voldoende om Roda een punt aftrek te besparen, omdat die beroepscommissie uitgaat van de stand van zaken op het moment dat Roda in beroep ging tegen het besluit. Toen had de club de zaken immers wel op orde.

Lees ook: Roda JC is punten kwijt na afgewezen beroep

De la Vega
Eerder kreeg Roda JC wel drie punten aftrek, omdat de club zich niet aan de regels hield toen Mauricio Garcia de la Vega aan het roer stond bij de Koempelclub.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen