Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw strafpunt blijft Roda JC bespaard

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 12:25

Roda JC krijgt toch géén extra punt aftrek. De Kerkraadse voetbalclub ging met succes in beroep tegen een besluit van de licentiecommissie van voetbalbond KNVB.

Die licentiecommissie wilde de club straffen, omdat de handtekening van Roda's toenmalig algemeen directeur Hessel Meijer ontbrak op een bij de KNVB ingediende bankgarantie.

Lees ook: Mogelijk opnieuw straf voor Roda: club in beroep

Begrotingstekort
Die bankgarantie, die op 28 oktober werd afgegeven, was noodzakelijk om het begrotingstekort van de club te kunnen legitimeren. Met die door de ondernemers Roland Hogenelst en Stijn Koster afgegeven garantie kon worden voorkomen dat de proflicentie van de club in het geding kwam.

Dubai
Op dat document was de handtekening van directeur Meijer noodzakelijk. Die handtekening was er niet voor het verstrijken van de deadline, doordat Meijer op dat moment in Dubai was.

Op orde
Enkele uren ná de deadline stond de handtekening van Meijer er alsnog. Die wetenschap is voor de beroepscommissie voldoende om Roda een punt aftrek te besparen, omdat die beroepscommissie uitgaat van de stand van zaken op het moment dat Roda in beroep ging tegen het besluit. Toen had de club de zaken immers wel op orde.

Lees ook: Roda JC is punten kwijt na afgewezen beroep

De la Vega
Eerder kreeg Roda JC wel drie punten aftrek, omdat de club zich niet aan de regels hield toen Mauricio Garcia de la Vega aan het roer stond bij de Koempelclub.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen