Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw station Heerlen na 7 jaar geopend

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 8:50

Na zeven jaar nieuwbouw en verbouwen is maandagmorgen het centraal station van Heerlen weer open gegaan voor publiek.

Reizigers werden vanaf 5:00 uur welkom geheten door de vervoerders.

Feestelijk welkom
De NS deelde appeltjes uit die de frisse start van het nieuwe station moesten uitdragen. De andere vervoerder, Arriva, bood reizigers een extra gratis treinkaartje aan. Ook de deuren van de restauratie en de boekenwinkel werden geopend.

Staal en glas
Het nieuwe station bestaat uit een bakstenen gebouw met een stalen façade met glas. Deze zorgt voor veel lichtinval en een moderne uitstraling.

Enthousiasme en geklaag
De eerste bezoekers maandagochtend waren enthousiast over de uitstraling. Al werd er wel geklaagd over de roltrappen die nog niet werken en het bouwstof en de viezigheid die nog niet overal is opgeruimd. De officiële opening is dan ook pas eind deze maand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen