Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw soort lieveheersbeestje in Limburg

Geplaatst opmaandag 26 juni 2017 - 19:36

Je moet goed kijken om 'm te vinden, maar in het noorden van Limburg is het zwartstreeplieveheersbeestje zich aan het vestigen.

Voor het tweede jaar op rij is het kleine insect waargenomen in een sparrenbos in de buurt van Venray.

Opmars
Het kevertje is een soort dat voornamelijk voorkomt in Midden-Europese landen, maar is via Duitsland bezig aan een opmars. Het heeft overigens geen gevolgen voor onze flora en fauna; het dier heeft dezelfde natuurlijke vijanden als het normale lieveheersbeestje, dus een plaag is onwaarschijnlijk.

Voortplanten
Het duurt overigens nog even voor we kunnen zeggen dat de zwartstreeplieveheersbeestje zich definitief in onze provincie heeft gevestigd. Dan moet de kever zich 10 jaar lang op dezelfde plek voortplanten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburg hofleverancier voor databank natuurwaarnemingen
Provincie keurt doden van bevers goed
Speciale oevers langs Julianakanaal voor te water geraakt wild
Heerlen is de groenste
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen