Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw slachtoffer Armin: 'Doe je een hond nog niet aan'

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 10:44

Het meisje dat een half jaar een relatie had met Armin A. (25) zegt op brute wijze te zijn mishandeld door haar voormalig geliefde. Hij zou daarbij geholpen zijn door andere mensen.

Dat vertelde de inmiddels 19-jarige Linda* donderdagmorgen in de rechtbank.

Valkenburgse zedenzaak
Armin is een bekend gezicht voor justitie, met name vanwege zijn hoofdrol in de Valkenburgse zedenzaak van 2014. Hij liet een zestienjarig meisje als prostituee werken in een hotel in Valkenburg. De loverboy kreeg een gevangenisstraf van twee jaar, zat die uit en ging vervolgens weer meermaals de fout in. In de zaak die donderdag voor de rechter kwam, gaat het om zware mishandeling, diefstal, inbraak en handel in soft- en harddrugs.

Armin agressief
De zaak centreert zich rondom zijn ex-vriendin Linda, waarmee hij in april 2017 een relatie kreeg. Ze gingen al gauw samenwonen. In de laatste maanden van de relatie werd hij agressief, zegt ze. "De eerste keer was tijdens een ruzie, hij sloeg me op mijn kaak. Vervolgens tilde hij me op, keek hij of ik iets had en liet hij me weer vallen. Sindsdien ben ik bang voor hem. Ik durfde helemaal niets meer te zeggen of te doen."

'Even met je praten'
Op 29 januari 2018 ging het echt mis. In de ogen van Armin had Linda iets verkeerd gedaan. Ze werd een snitch genoemd; Engels voor klikspaan. Armin zette haar het huis uit. "Hij kwam me later halen bij mijn moeder. We zouden naar een hotel gaan, maar we reden een bos in. Er reed een andere auto mee. 'Die mensen willen even met je praten', zei hij. Toen ik uit de auto kwam, werd ik meteen onderuit getrokken."

In de kofferbak
Linda zegt te zijn geslagen en geschopt. Armin zou haar aan de haren hebben getrokken, over de grond hebben gesleurd en haar gezicht tegen de ruit van de auto hebben geslagen. "Ze zeiden dat ze me in de kofferbak zouden gooien, dat ze een rat op mijn buik zouden zetten met een hete pan eroverheen. Dan zou hij mijn buik uitvreten. Maar ik weet niet waarom? Waarom behandelde mij zo? Echt, dit doe je een hond nog niet aan."

Vreemde telefoontjes
Het meisje zegt meermaals telefonisch te zijn benaderd door vreemden, die haar dan toebitsten dat ze in het voordeel van Armin moest verklaren. Twee dagen geleden kreeg ze nog een telefoontje van een vrouw. "Als ik dacht dat ik Armin kon naaien, was ik verder van huis. Als hij tbs zou krijgen, kwam hij toch wel vrij en zou hij me pakken."

De zaak loopt door tot donderdagmiddag. Aan het einde van de zitting komt de officier van justitie met zijn eis tegen Armin. Overigens heeft die laatste al toegegeven dat hij het meisje heeft mishandeld, al zegt hij minder geweld te hebben gebruikt dan Linda claimt.

*De naam van Linda is bekend bij de redactie, maar wordt om privacy-redenen gefingeerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen