Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw provinciebestuur 'collegiaal en open team'

Geplaatst opzaterdag 28 september 2019 - 12:43

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans is enthousiast over de werking van het nieuwe provinciebestuur.

Op een ledenvergadering van het CDA-Limburg in Horn zei Koopmans zelden zo'n collegiaal en open team te hebben meegemaakt. "Iedereen doet in gelijke mate mee", aldus Koopmans.

Extraparlementair
Als verklaring verwees de gedeputeerde naar de context van het zogeheten extraparlementair college. Dat wil zeggen dat er geen traditioneel coalitieprogramma is dat ondertekend is door een aantal partijen. In plaats daarvan is er een collegeprogramma op basis waarvan het provinciebestuur met voorstellen komt. Daarvoor moet dan een - mogelijk wisselende - meerderheid worden gevonden in het Limburgs Parlement. Maar volgens de gedeputeerde heeft de manier waarop het provinciebestuur functioneert, zeker ook de maken met de mensen zelf.

College
De provincie Limburg telt zeven gedeputeerden. Twee van hen zijn afkomstig van het CDA. Forum voor Democratie, PVV en VVD leveren ieder één gedeputeerde. Een van de gedeputeerden komt uit een lokale partij en eentje heeft GroenLinks als achtergrond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen