Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw protest woonwagenbewoners, caravans weggesleept

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 12:09

Bij het gemeentehuis van Landgraaf hebben twee woonwagenbewoners dinsdagochtend hun caravan gestald.

Omdat er een noodverordening van kracht is, is het tweetal voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De twee caravans zijn volgens een politiewoordvoerder weggesleept.

Actie
De woonwagenbewoners hadden zich dinsdagochtend bij het gemeentehuis genesteld. Dit om actie te voeren voor een standplek. De politie heeft het duo niet veel later meegenomen naar het politiebureau.

Wielen
Het tweetal had de wielen van de caravans afgeschroefd. De kampeerwagens zijn vervolgens weggesleept en op een andere plek in Landgraaf gestald, zo zegt de politiewoordvoerder.

Vreedzaam protest
Vorige week donderdag moest de politie ook al optreden bij het gemeentehuis van Landgraaf. Twee broers voerden toen ook al actie voor een standplek. Een woonwagenbewoner had zich zelfs vastgeketend. De actievoerders werden toen opgepakt.

Lees ook: Politie treedt op, woonwagenbewoners aangehouden

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen