Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw protest woonwagenbewoners, caravans weggesleept

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 12:09

Bij het gemeentehuis van Landgraaf hebben twee woonwagenbewoners dinsdagochtend hun caravan gestald.

Omdat er een noodverordening van kracht is, is het tweetal voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De twee caravans zijn volgens een politiewoordvoerder weggesleept.

Actie
De woonwagenbewoners hadden zich dinsdagochtend bij het gemeentehuis genesteld. Dit om actie te voeren voor een standplek. De politie heeft het duo niet veel later meegenomen naar het politiebureau.

Wielen
Het tweetal had de wielen van de caravans afgeschroefd. De kampeerwagens zijn vervolgens weggesleept en op een andere plek in Landgraaf gestald, zo zegt de politiewoordvoerder.

Vreedzaam protest
Vorige week donderdag moest de politie ook al optreden bij het gemeentehuis van Landgraaf. Twee broers voerden toen ook al actie voor een standplek. Een woonwagenbewoner had zich zelfs vastgeketend. De actievoerders werden toen opgepakt.

Lees ook: Politie treedt op, woonwagenbewoners aangehouden

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen