Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw project om overgewicht bij kinderen te voorkomen

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 8:27

Het nieuwe project Your COACH Next Door is erop gericht om een gezonde leefstijl te stimuleren bij kinderen. Op een leuke en interactieve manier wordt geprobeerd ernstig overgewicht bij kinderen te voorkomen.

Het initiatief is een samenwerking tussen het Maastricht UMC+, het platform Jongeren op Gezond Gewicht Limburg (JOGGL), provincie Limburg en de GGD's van Noord- en Zuid-Limburg.

Tussen wal en schip
Your COACH Next Door richt zich specifiek op kinderen die op dit moment nog precies tussen wal en schip vallen en waar nog geen op maat gemaakt programma voor is. Er bestaat namelijk al een landelijk project voor kinderen zonder overgewicht dat zich richt op preventie. En er zijn programma's voor kinderen met ernstig overgewicht, zoals COACH (Centre for Overweight Adolescent and Childrens Healthcare).

Your COACH Next Door is juist voor kinderen die al kampen met lichtere vormen van overgewicht.

Gezonde leefstijl
"Ieder kind is uniek en dat vraagt om een op maat gemaakte aanpak", zegt kinderarts Anita Vreugdenhil van het Maastricht UMC+. "Vanuit verschillende disciplines bieden wij ondersteuning. Door zorgprofessionals en medici, maar ook door sportverenigingen, scholen, ambassadeurs en activiteiten vanuit het bedrijfsleven of andere instellingen. Ze richten zich allemaal op het bevorderen van een gezonde leefstijl, op een interactieve manier."

De provincie Limburg steunt het nieuwe project met bijna anderhalve ton.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen