Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw project haalt kennis op bij mensen in Weert

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 6:05

Een groep Weertenaren start deze week het project 'Wat speelt er in de regio' om op grootschalige wijze meningen, ervaringen en suggesties van inwoners uit de regio te verzamelen en publiceren.

Uiteindelijk doel van het project is de betrokkenheid van inwoners bij hun leefomgeving en bij de besluitvorming van gemeente en instanties toe te laten nemen.

Leefomgeving
In eerste instantie gaat het daarbij om twee onderwerpen: de (uitvoering en gevolgen van) de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en hoe de Weertenaren zich voelen in hun stad, wijk of dorp en wat ze vinden van hun leefomgeving.

Samenwerking
Aan het project, dat financieel wordt ondersteund door provincie Limburg, werken de gemeente Weert, welzijnsinstelling PuntWelzijn, woningcorporatie Wonen Limburg, Hogeschool Zuyd en lokale en regionale media mee.

Ervaringen, suggesties en meningen kunnen gedeeld worden via www.hartvoorburgers.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Platform eist info NVWA over vangst tijgermug
Studente Jenny Linders terug uit Sint Maarten
Bezwaren moskee Weert ongegrond, bouwplan kan van start
Sloopkogel afbraak
Weert bekijkt sloopfonds voor lege bedrijfspanden
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen