Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw overnamebod Refresco

Geplaatst opdinsdag 3 oktober 2017 - 9:59

De vestigingen van Refresco in Hoensbroek en DIS in Sittard komen toch misschien in Franse handen.

De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners heeft 1,6 miljard euro geboden voor moedermaatschappij Refresco Groep. Dit is de grootste producent van frisdranken en vruchtensappen in Europa.

Bod
Het is de tweede keer dat de Fransen een bod doen op de bottelaar. In april wees Refresco een overnamebod van 1,4 miljard euro van de hand. In juni ontkende de top van het Rotterdamse bedrijf dat PAI Partners een nieuw bod hadden uitgebracht.

Frisdranken
Refresco is een Europese groep van producenten van frisdranken en vruchtensappen voor vooraanstaande (inter-)nationale retailers en A-merkfabrikanten. Het bedrijf heeft 23 vestigingen in negen Europese landen. In de fabrieken in Hoensbroek en Sittard worden flessen en blikjes gevuld met sappen en frisdrank.

Wicky
Eén van de bekende consumentenmerken van Refresco is Wicky limonade. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen