Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw overleg over carnavalswagens op snelweg

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 21:55

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu nodigt carnavalsverenigingen in Limburg uit voor een gesprek met Rijkswaterstaat.

Ze reageert hiermee op de open brief die een aantal carnavalsverenigingen haar had gestuurd naar aanleiding van het transport van de carnavalswagens naar België tijdens halfvasten.

Open brief
In de brief vragen carnavalisten uit Stein en omgeving, die met de halfvasten-stoet meetrekken in Maasmechelen en Kotem, een ontheffing zodat ze in een carnavalscolonne over de A76/E314 naar België kunnen rijden.

Veilig
Minister Schultz schrijft in een reactie dat ze de brief sympathiek vindt en dat ze het fijn vindt dat verenigingen meedenken met de kwestie die al langere tijd loopt. Het blijft volgens de minister van belang dat de wagens veilig over de weg kunnen. De huidige wagens zijn te gevaarlijk op de snelweg. De Belgische autoriteiten zijn het daarmee eens.

Remmen en sturen
Rijkswaterstaat gaat binnenkort in gesprek aan met de gemeente Stein, de provincie en de carnavalsverenigingen. Gekeken wordt naar de mogelijkheden om de wagens zo aan te passen dat ze wel veilig over de snelweg kunnen rijden. Voldoende rem- en stuurkracht spelen daarbij een rol.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf en Vastelaovend in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Helvert vraagt hulp minister voor carnavalswagens
Minister wil oplossing voor carnavalswagens over snelweg
Carnavalisten vragen ontheffing aan voor halfvasten-stoet
Lange omweg dreigt voor praalwagens naar halfvasten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen