Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw onderzoek in zaak 'hamstergriller' Mimoun H.

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 10:41

Er moet nieuw onderzoek verricht worden in de zaak tegen 'hamstergriller' Mimoun H. (25) uit Heerlen. Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat er twee getuigen gehoord moeten worden over een specifiek telefoontje.

In een tussenvonnis heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald dat het onderzoek in de zaak wordt heropend, schrijft De Limburger.

Gegrilde hamster
Mimoun H. wordt verdacht van brandstichting en het vermoorden van een hamster. Hij zou een deken in het appartement van zijn ex-vriendin in brand hebben gestoken en het huisdiertje in de oven hebben gezet. De oven stond op 220 graden toen de brandweer arriveerde. De hamster ademde op het moment dat de hulpverleners hem vonden nog wel, maar overleed later alsnog aan zijn verwondingen.

Lees ook: OM in hoger beroep tegen vrijspraak 'hamstergriller'

Vrijspraak
In juli 2015 werd Mimoun H. vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ging daarop in hoger beroep. Als nieuw bewijs voerde Het OM volgens de krant onder meer telecomgegevens aan. Om de waarde van een cruciaal telefoongesprek te bevestigen, wil het gerechtshof dat de ex-vriendin en haar zus als getuigen gehoord worden.

Berichten weg
Ook moet de brigadier die het proces-verbaal over de telefoongegevens heeft opgesteld, een verklaring afleggen. Het overgrote deel van de berichten op de telefoon van de ex-vriendin zijn namelijk verwijderd. Deze berichten zijn bovendien niet in het dossier opgenomen.

Mocht de brigadier hier niets over kunnen of willen verklaring, dan wil het hof dat een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt ingeschakeld om de berichten terug te vinden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dieren Hamster
Vrijspraak van brandstichting en grillen hamster
OM in hoger beroep tegen vrijspraak 'hamstergriller'
Zaak tegen 'hamster-moordenaar' lijkt te stranden
Heerlenaar gaat vrijuit voor 'hamstermoord'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen