Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw onderzoek naar schietende agent bij Brothers

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 6:26

De rechtbank Maastricht heeft nieuw onderzoek bevolen in een zaak die betrekking heeft op de schietpartij bij de Heerlense coffeeshop Brothers.

De rechtbank vindt dat het dossier in de zaak rond Glenn K. onvolledig is en heeft daarom geen uitspraak gedaan. De rechters willen onder meer dat een reconstructie plaatsvindt van de gebeurtenissen op de parkeerplaats.

Onderzoek
Ook moet bekeken worden of de agenten duidelijk herkenbaar waren als politiemedewerkers. "Er dienen foto's van de gedragen kleding aan het dossier te worden toegevoegd." Verder wil de rechtbank beelden van bewakingscamera's hebben om te beoordelen en vindt ze de situatieschetsen "van een zeer slechte kwaliteit en daardoor onleesbaar".

Parkeerplaats
Glenn K. uit Wittem wordt ervan verdacht in augustus 2013 in Heerlen op de parkeerplaats van coffeeshop Brothers op een politieagent te zijn ingereden, met de bedoeling hem zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Een lid van een arrestatieteam schoot op de auto die op agenten inreed en trof de bijrijder, die gewond raakte.

Lees ook: Eis: 20 maanden voor man die inreed op agent bij Brothers

Schietende agent
De schietende agent werd in juli 2015 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. Mocht Glenn K. veroordeeld worden voor poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, dan heeft dat gevolgen voor de uitspraak tegen de agent. Daarin is immers gesteld dat er geen gevaar was voor het arrestatieteam.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Reconstructie van schietincident coffeeshop Heerlen
Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?
Eis: 20 maanden voor man die inreed op agent bij Brothers
'Poging tot moord' voor naakte Uzi-schutter Hoensbroek
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen