Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw onderzoek naar gevolgen fijnstof

Geplaatst opvrijdag 21 april 2017 - 13:51

De provincie heeft opdracht gegeven tot een nieuw onderzoek naar de gevolgen van fijnstof uit de intensieve veehouderij.

Het onderzoek wordt gehouden in Nederweert en gaat twee jaar duren, zegt gedeputeerde Daan Prevoo.

Audio: Gedeputeerde Daan Prevoo over het onderzoek naar fijnstof.

Randstad
De provincie wil zoveel mogelijk informatie verzamelen over overlast door fijnstof, dat in Midden- en Noord-Limburg in grote hoeveelheden wordt uitgestoten. Het fijnstof uit het Peelgebied wordt soms zelfs in de Randstad gemeten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Asbest wordt dure grap voor particulier en bedrijf
Loket voor asbestvragen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen