Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw onderzoek: Betaald stoppen met roken

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 16:33

Rokend Limburg kan dankzij een onderzoek van de Universiteit Maastricht betaald van zijn nicotineverslaving afkomen.

De universiteit gaat als eerste in Nederland onderzoek doen of financiële beloningen rokers stimuleren om te stoppen met roken.

Volhouden
Werknemers kunnen tijdens dit onderzoek 350 euro verdienen als ze stoppen met roken. Dan moet je het wel twaalf weken volhouden. De eerste vijftig euro krijgen de deelnemers meteen na afronding van een groepstraining. Als ze drie maanden en zes maanden gestopt zijn, krijgen ze iedere keer vijftig euro. Als ze een jaar lang niet hebben gerookt, krijgen ze nog eens tweehonderd euro.

Kosten
"De rookpauzes, het hogere ziekteverzuim en het eerder sterven van de rokers kosten de werkgevers zo veel, dat het aanbieden van financiële beloningen voor het stoppen met roken uiteindelijk geld oplevert", aldus projectleider
Onno van Schayck.

KWF
Niet roken verkleint de kans op kanker en daarom financiert KWF onderzoek naar manieren om stoppen met roken te stimuleren. Deelnemende organisaties betalen alleen voor de groepstraining.

Momenteel hebben zich al ruim dertig organisaties aangemeld voor het onderzoek, waaronder het Radboud UMC en de Provincie Limburg. Van Schayck hoopt uiteindelijk bij zo'n vijftig organisaties het onderzoek te kunnen starten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek UM: roken steeds minder acceptabel
Stoppen-met-roken-medicijn zorgt toch niet voor hartklachten
Rokers boeit gevaren van verslaving nog steeds niks
Cadeaubonnen voor rokers die stoppen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen