Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Nu of Nooit: zes popacts naar hoger niveau lanceren

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 7:40

Met meer speelplekken én coaching moet de nieuwe variant van popwedstrijd Nu of Nooit jaarlijks zes acts met meer potentie dan voorheen gaan opleveren.

Organisator Pop in Limburg geeft aan dat er daarom meer samengewerkt gaat worden met de Limburgse poppodia.

Op de schop
In 2019 werd al aangekondigd dat de bandjeswedstrijd die uiteindelijk leidt tot een Limburgse openingsact op Pinkpop, op de schop gaat. De winnaar zal weliswaar nog steeds Pinkpop openen, maar het voorafgaande traject wordt anders ingevuld. Duidelijk is dat vanaf 2021 twee nieuwe projecten Nu of Nooit gaan vervangen. De exacte details van de projecten en de invulling in 2020 worden op een later moment bekendgemaakt, maar de organisatie licht alvast een tipje van de sluier.

Lees ook: 'Meer investeren in Limburgse popmuzikanten'

Tour
Waar eerst met vijf regionale voorrondes, vier coaching-dagen en een provinciale finale gewerkt werd, krijgen de poppodia Muziekgieterij Maastricht, NIEUWE NOR, Volt, ECI Cultuurfabriek, De Bosuil en Grenswerk nu een belangrijkere rol. Pop in Limburg gaat samen met die podia acts selecteren die op tour zullen gaan door de hele provincie.

Kansen gelijktrekken
De acts doen daarmee ervaring op en krijgen meer coaching. "Door de intensievere samenwerking met de poppodia worden de kansen voor muzikanten in heel Limburg gelijk getrokken en bieden we overal hetzelfde perspectief", schrijft Pop in Limburg. Ook hoopt zij daarmee een 'community' te creëren.

Zes acts
Van die artiesten worden zes acts geselecteerd die ook op langere termijn begeleid worden. Daar vloeit vervolgens een Pinkpop-opener uit voort. "Een act die daar écht klaar voor is", aldus de organisatie. Het doel is om niet alleen de winnaar, maar alle zes de acts zó klaar te stomen dat die meer kans van slagen hebben in het landelijke én euregionale popcircuit.

Lees ook: Elle Hollis wint Nu of Nooit en mag Pinkpop openen

Elle Hollis
In december 2019 won Elle Hollis de laatste editie van de originele variant van Nu of Nooit. De 22-jarige Brunssumse maakt met haar act popmuziek met een elektronisch randje en mag daarom in de aankomende zomer Pinkpop openen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen