Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw leven voor roemruchte discotheek Peppermill

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 16:59

Er komt weer leven in het pand van de voormalige Heerlense discotheek Peppermill.

Komende tijd wordt het pand volledig opgeknapt. Vanaf februari volgend jaar moeten er regelmatig evenementen worden georganiseerd. Onder de naam 'Beitel90' is het de bedoeling om er muziekfeesten te gaan organiseren.

Berucht
De Peppermill was een beroemde en beruchte discotheek. Vooral in de jaren negentig werd de disco op industrieterrein De Beitel drukbezocht. Mensen van ver over de grens kwamen in die jaren naar Heerlen om een avondje te stappen.

Satudarah
De Peppermill stond aan de wieg van de harcode house in Limburg. Ook kwam de discotheek vaker in het nieuws vanwege vechtpartijen, drugshandel en vanwege de organisatie van een feest van motorclub Satudarah.

Lees ook: Reünie Heerlense discotheek Peppermill

Freestyle
Zes jaar
geleden ging de Peppermill failliet. De toen 34-jaar oude discotheek moest de deuren sluiten vanwege een miljoenenschuld.

Het eerste feestje is gepland op 3 februari. Dan wordt er een freestyle evenement gehouden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen