Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw jongerenabonnement NS: treinticket helft goedkoper

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 6:20

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan treinreizen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar flink goedkoper maken.

Die maatregel komt voort uit de vernieuwde strategie van NS. De spoorvervoerder komt in de zomer met twee nieuwe jongerenkaarten, waarmee de jeugd vaak 50 tot 60 procent goedkoper uit is.

Twee nieuwe abonnementen
Het nieuwe aanbod bestaat uit twee nieuwe ticketopties. Met de nieuwe jongerendagkaart kan iemand de hele dag buiten de spits onbeperkt treinreizen voor 7,50 euro. Daarnaast komt er een nieuw jongeren weekendabonnement voor 15 euro.

Flinke korting
Als voorbeeld geeft de NS een jongere uit Roermond die naar Maastricht reist, hij bespaart straks 34 tot 60 procent op zijn reis. Een gezin uit Roermond met twee kinderen tussen de 12 en 18 jaar die allebei twee keer per maand naar Maastricht gaan, zijn met een abonnement nu ongeveer 540 euro per jaar kwijt. Met het nieuwe weekendabonnement voor jongeren betaalt dit gezin straks 360 euro per jaar.

Nieuwe generatie
Volgens NS-bestuurslid Tjalling Smit moet de trein een 'logische keuze' worden voor een nieuwe generatie reizigers. "Jongeren die naar familie, een concert of sportwedstrijd gaan, worden vaak met de auto gebracht. Zonde natuurlijk", zegt hij. "Jongeren kunnen straks betaalbaar en zelfstandig op pad, de ouders hoeven niet meer hun auto te pakken en het is nog duurzaam ook."

Evaluatie
De NS bekijkt na een half jaar hoe populair de nieuwe jongerenkaarten zijn. Mocht dat onverwachts tegenvallen, dan gaat het bedrijf andere maatregelen onderzoeken om meer jongeren voor de trein te laten kiezen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen