Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nieuw jasje voor Thermenmuseum Heerlen

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 11:46

Het Thermenmuseum in Heerlen krijgt een facelift. Er zijn plannen om flink uit te breiden en te verbouwen.

De verbouwing moeten eind 2020 gereed zijn.

Nieuwe overkapping
Er komt een nieuwe overkapping boven het Romeinse badhuis. De museumcollectie verhuist naar de overkant van de Coriovallumstraat en het is ook de bedoeling dat daar de kantoorruimtes naartoe verhuizen. Beide delen worden dan ondergronds met elkaar verbonden.

Afgeschreven
Hans Thuis, directeur van de gemeentelijke afdeling Historisch Goud: "Het huidige gebouw is technisch afgeschreven en toe aan een totale vervanging. Een optie is: alles slopen en nieuwbouw, maar dat is duur en er is een bestaand pand beschikbaar."

Bouwplan
Het college van B en W legt de plannen voor het Romeinse badhuis binnenkort voor aan de raad, meldt wethouder Jordy Clemens (SP). Volgens directeur Thuis moet er eind 2017 een concreet bouwplan liggen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Romeinse thermen in Heerlen veel vaker verbouwd
Mooiste vondsten van amateur-archeologen bekroond
Thermenmuseum Heerlen
Heerlen ziet af van verzelfstandiging Historisch Goud
Thermenmuseum Heerlen
Heerlen krijgt Romeins kwartier
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen