Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw hoogtepunt 'spitskeeper' Eric Verstappen: HSV geklopt

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 18:29

Doelman Eric Verstappen uit Venlo beleeft een memorabel seizoen in de 2. Bundesliga met zijn club Würzburger Kickers.

Eerder dit seizoen mocht Verstappen al als veldspeler invallen, zondag zag de doelman vanaf de reservebank hoe zijn club afrekende met grootmacht en koploper Hamburger SV: een hoogtepunt in de geschiedenis van de club, die hekkensluiter is in de zwaar bezette competitie.

VIdeo: L1

VVV en PSV
Verstappen (26) kwam weliswaar niet in actie tegen HSV, maar is wel onderdeel van de opmars van de club. De bij VVV-Venlo en PSV opgeleide doelman kwam via De Graafschap, Eintracht Braunschweig en TeBe Berlin bij de club uit Beieren terecht. Verstappen tekende bij de club toen die nog in de 3. Liga speelde.

Investeerder
"Vorig jaar zijn we gepromoveerd, ik heb toen ongeveer de helft van de wedstrijden gespeeld", vertelt de keeper, die uitlegt dat promotie voor de club heel belangrijk was. "Würzburger Kickers heeft niet zo'n grote historie, maar sinds een tijdje is een investeerder bij de club betrokken. In het moderne voetbal heb je die steeds meer nodig om stappen te kunnen maken."

Quarantaine
Verstappen speelde dit seizoen één wedstrijd voor zijn club: een invalbeurt, tegen Darmstadt 98. Dat deed de Venlonaar niet op zijn vertrouwde plekje onder de lat, maar als pinchhitter in de spits. Door een corona-uitbraak misten zeker tien spelers van Würzburger Kickers vanwege quarantaine die wedstrijd, volgens de reglementen van de Duitse voetbalbond DFB nét niet genoeg om een streep door de wedstrijd te zetten.

Maar omdat er ook nog spelers ontbraken door blessures en schorsingen, moest er afgelopen december een beroep worden gedaan op de voetballende kwaliteiten van Verstappen. Het toverde een lach op het gezicht van de gelegenheidsaanvaller.

Video: L1

Historische handhaving?
Met nog twaalf duels te gaan moeten Verstappen en zijn club een marge van vijf punten goedmaken om directe degradatie naar de 3. Liga te ontlopen. De nummers zeventien en achttien in de 2. Bundesliga dalen rechtstreeks af naar het derde niveau, de nummer zestien op de ranglijst speelt een play-off tegen de nummer drie van de 3. Liga. Lukt het Würzburger Kickers om zich te handhaven, dan speelt de club voor het eerst twee opeenvolgende seizoenen op het op-een-na hoogste niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen