Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw filmfestival in de Maastrichtse buitenlucht deze zomer

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 10:14

De coronapandemie heeft een streep door de festivalzomer gezet, maar het Maastrichtse filmhuis Lumière komt in augustus met een lichtpuntje: een gloednieuw evenement met filmvertoningen in de open lucht.

Het Lumière Open Air Film Festival vertoont van 19 tot en met 29 augustus allerlei rolprenten in De Binnentuin. Dat is de nieuwe evenementenlocatie in het Sphinxkwartier. "De films zijn te zien op een groot scherm van twaalf bij vier meter", laat woordvoerster Anna Nita weten.

250 bezoekers
De organisatie was in eerste instantie bang dat de uitbraak van het coronavirus een streep zette door het zomerfestival, maar dankzij de versoepeling van de maatregelen kan de eerste editie ervan toch doorgaan. "Met maximaal 250 bezoekers op het terrein", geeft Nita aan. Zonder coronacrisis waren meer dan duizend filmliefhebbers welkom.

Morricone
Welke films Lumière presenteert, is nog niet bekendgemaakt. "Er is in elk geval een toffe première", doet Nita uit de doeken. Verder komt er een filmklassieker op het grote doek. "En waarschijnlijk een eerbetoon aan Ennio Morricone."

Once Upon a Time in the West
Morricone was een bekende Italiaanse componist van filmmuziek, die op 6 juli 2020 op 91-jarige leeftijd overleed. Tot zijn bekendste muziek behoort ongetwijfeld de soundtrack voor de western Once Upon a Time in the West van filmmaker Sergio Leone.

Limburgse filmmakers
Voorafgaand aan de hoofdfilm zet het festival Limburgse filmmakers in het zonnetje. "Daar laten we elke avond een korte film van zien", zegt Nita. De organisatie werkt op dit moment ook hard aan een randprogramma. "Met muziek en dans."

Op 3 augustus wordt het programma bekendgemaakt. Een dag later start de kaartverkoop.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen