Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietsevenement: toertocht voor zonsopgang

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 17:26

Een nieuw evenement op de alsmaar langer wordende Limburgse wielerkalender: de zon tegemoet fietsen.

Crossborder Sunriser, heet de toertocht met het bijzondere karakter.

84 kilometer
Het evenement, met start en finish in Epen, begint al vóór zonsopgang. Het startschot van de 84 kilometer lange tocht klinkt namelijk om vijf uur 's ochtends. De route van 84 kilometer loopt door België, het Heuvelland en een randje van Parkstad.

Herten en dassen
Vorig jaar hielden bedenkers George
Deswijzen, Rick Brauwers en Lars Toma een kleinschalige proef met vrienden en bekenden. Het leverde prachtige plaatjes op. Deswijzen: "Het is zo ongelooflijk rustig op dat tijdstip. We hebben herten gezien, dassen, je ziet de zon opkomen. Echt heel mooi."

Kleinschalig
Dit jaar staat de inschrijving open voor iedereen. Al blijft het kleinschalige karakter behouden. "We hebben plek voor maximaal honderd mensen. Dit is geen massa-evenement. We moeten eens kijken hoe dit uitpakt. Maar heel veel groter zal het niet worden."

Deelnemers zullen in verschillende groepen rijden om de veiligheid te waarborgen. En liefhebbers die geen lampjes hebben, hoeven niet te wanhopen: de organisatie verstrekt die tegen betaling van een borg.

Crossborder Sunriser wordt op 11 september verreden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen